Автор Тема: Windows Media player security  (Прочетена 1985 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.    

Неактивен Diabolik

  • зарибен/а
  • зарибен/а
  • ****
  • Публикации: 116
  • Пол: Мъж
  • Black Panther
    • Профил
    • Даволският Блог
Windows Media player security
« -: 2007-09-07, 23:50 »
Windows Media player Може де защитен плейър

ПРоблемът със сигурността на Windows Media player е че той няма директно собствена обособена система на сигурност. Неговата система за сигурност е пряко свързана с тази на Windows каот опрерационна система, сигурността на потребителският акаунт, на сигурността на .нет платформана сигурността на Direct X и на сигурността на интернет експлорер. Въщност той направи зависи от тях. Ако те са силни, Windows Media player няма да прави проблеми, ако са слаби, медиа плейър ще е слаб.

WMA – Windows Media Audio – Rich Audio Format, както и WMV – Windows Media Video – Rich Video Format - позволяват вграждане на лицензна защита и скрипт команди, които се изпълняват в началото или края на аудио файла. Дали тези команди ще бъдат изпълнени и каква функционалност ще им бъде дадена, зависи към коя глупа за сигурност стападат и как е настроена групата за сигурност. Основното ниво на сигурсност с което уиндоус медия плейър стартира е това което предлага акаинта под който се стартира. От там на сетне, за java/javascript, sreaming (аудио и видео) Windows Media player ползва правилата в раздела интернет на интернет екплорер, ако стартира обект от електронна поща използва политиката за сигурност на outlook/outlook express, ако се наложи да стартира .нет команди използва правилата в .нет платформата.

Когато Windows Media Player достъпва и видео клипчета, поточно видео, аудио файлове, поточно аудио, през инетернет, Windows Media player ползва групите

Група Internet за права и функционалност по подразбиране.

Група Trusted sites за сайтовете които се намират въответната група

Група Restricted sites за сайтовете които се намират в съответната група

Ако доктъпвате клипчета и аудидио по локалната мрежа – LAN, Windows media player използва правата и достъпа регламентиран в групата Local Intranet на браузера интернет експлорер.

Windows Media Player и конторл над кукитата. За контрол над кукитата, уиндоус медиа плейър използва общите права зададени от интернет експлорер, като се съобразява и със сайтовете за които от разширените настройки на cookies сте разрешили безусловно приемане или блокиране. Тези с безуслово приемане ще бъдат приемани автоматично без да подлежат на никакво филтрилране, преглеждане, категоризация а тези които са безуслово забранени ще бъдат спирани независимо какви са и откъде са.

Windows media player има 2 настройки за сигурност, едната от които е за достъп от хард диска и локалната мрежа а другата е за достъп от интернет и достъп до аудио и видео файлове и потоци от уеб сайтове и сървъри. И за двете важи едно и също правило

Когато е резрешено изпълнението на скриптове, и скрипт команди, те се се съобразяват с правилата за сигурност на уиндоус, акаунта, .нет платформата, outlook/outlook express, Internet explorer и неговите зони, а като е забраено, тези команди не се стартират.