Ами първото нещо, което не си догледал, че в линка лаптопа е конфигурируем, т. е. ти гледаш базовата конфигурация, а тази, която визирам аз е с T7100 процесор, 2 GB RAM и 120 HDD.
Просто си неосведомен, както и 99% от редовите user-и. Не ти се сърдя, нито търся конфликт, просто реших да помогна с професионално мнение, тъй като се занимавам със сглобяване на лаптопи.
Конкретно проца на тошибата не е Core2Duo, a CoreDuo. Има редица разлики в архитектурата, наред с това CoreDuo не е 64 битов, конкретно T2450 работи на 533 системна шина, а T7100 на 800 и е част от новата платформа на Intel Santa Rosa. Накратко това са различни поколения процесори.
Основното е обаче разликата в графичната подсистема, която е чудовищна. А това е един от основните фактори, които оказват влияние върху крайната цена. Хубаво разгледай тоя линк
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphi...List.844.0.html3500 точки на 8600GT в 3dmark06 с/у 700 на 7300. Точно 5 пъти.
Айде сега ми кажи пак защо човекът да си купува такова дърво
Докосвал съм най-различни лаптопи, но никога с особено желание от т. нар. "маркови", които не са нищо повече от премаркирани продукти на оригиналния производител с яко надута цена. Та нали и марката струва пари. В нея са наляти милиони и милиарди долари за реклама. Трябва от някъде да ги избият след това.