Автор Тема: Ringtones Rq система?  (Прочетена 2115 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.    

Неактивен Vrashkov

  • FREAK
  • зарибен/а
  • ****
  • Публикации: 694
    • Профил
Ringtones Rq система?
« -: 2006-03-25, 15:07 »
Нопаследак гледам сайтове от типа на yoosms.com .
Макар и ужакно бедни и смотани от към мелодии специялно, все пак ми стана много интересно как точно го правят да изпращаш текст към определен номер и автоматичния отговор да бъде отговарящата на текста мелодия/картинка или каквото и да е?

Докато кратък номер се уговаря с даден оператор , това ми е ясно. Съобщенията също минават през въпросния оператор и са под формата на някакъв друг тип съобщение, май не е точно ММS , понеже до колкото зном неговата големина е до 100кб... А мелодиите са по - големи...Но Както и да е , това също е не толкова важно.

Пуснах в търсачките много различни keywords за да се опитам да науча как точно става автоматичния отговор ,като предполагах,че някъде се предлага готов скрипт /например са уебсайт/ или някъква система изобщо , която да може да бъде свалена и пробвана, за да мога да науча как става. Обаче цък, нищо не открих. Т.е. открих един милион простотии , но разбира се не и това , което ми беше любопитно.

За това искам да питам тук , ако някой знае , къде точно се държат въпросните мелодии и картинки , които можеш да си поръчаш изпращайки СМС? А какъв тип е auto-reply системата, която сред заявката ти изпраща СМС
 със съдържанието , което си изискал?

Много ми е интересно , а въобще не го разбирам...?
Някой знае ли?