Автор Тема: 25 точкова система за изграждане на алфа поведение  (Прочетена 15005 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.    

Неактивен FANatic

 • Mr. Trise X
 • администратор
 • зарибен/а
 • *******
 • Публикации: 709
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • http://www.bgfreaks.org
Това е много важно, обърнете му особено внимание

25 точкова система за изграждане на алфа поведение.1. Нервни движения, свити рамене, да се взимаш прекалено на сериозно или да изглеждаш задълбочен (не се смееш и не си отпуснат) = много явно несъзнателно (или съзнателно) съмнение в собствените възможности, неувереност, която се компенсира от вдървено състояние/бойна готовност да се реагира при всякакви обстоятелства. Някога срещал ли си човек, който не мигва, докато му говориш?

Използвай отворени пози; бавни, уверени движения, отпуснати рамене, повдигнат гръден кош, отпуснат си, облегнат назад, забавляваш се максимално, което произтича от увереността в собствените сили и чувството за самодостатъчност.

2. Говориш прекалено бързо = притеснение, че ще спрат да те слушат, освен ако не измислиш нещо, което да възбуди интереса им, докато не са си тръгнали.

Говори бавно, уверено, с дълбок, басов, звучен глас. Голяма работа, че не им е интересно. Те да те забавляват, не ти - тях.

3. Смееш се на собствените си шеги = прикриваш уязвимостта си от липсата на смях (вид одобрение). Социално напрежение.

Когато разказваш виц или казваш някаква шега, гледай да си максимално сериозен, това подсилва ефекта.

4. Казваш "Нали?" или "Нали така?" след изявленията си = търсиш валидност, за верността на твърденията си. Казваш го понеже другите пропускат.

Какво ти пука? Казваш каквото мислиш, защото си убеден във верността на казаното и в собствената си стойност. Одобряваш и приемаш изцяло себе си.

5. Стоиш/седиш с крака на разстояние < 50 см. = Притесняваш се да не нарушиш чуждото пространство ("Не съм достоен")

Отворени пози! Заемай повече пространство. Заслужаваш най-доброто в живота и го приемаш СЕГА!

6. Говориш прекалено меко/високо = страхуваш се да не се натрапиш на околните/да не навлезеш в личното им пространство (т.е. Бета)... Един алфа не се страхува да освободи гласа си. Само че прекалено високото говорене също се тълкува като прекомпенсация (т. е. избиване на комплекси) Например хората, които носят прекалено общодостъпни дрехи. Те се опитват сякаш да се слеят, да паснат с обстановката... И другите, които се обличат прекалено скандално и ексцентрично също се опитват да компенсират.

Внимавайте с перченето! Намерете стил, който не се проявява по този начин. Бъдете ловки и остроумни, но въпреки това земни и приятелски настроени. Някои не говорят въобще, някои - прекалено много и т. н. Намерете подходящия баланс чрез проба - грешка и наблюдение на оклоните.

7. Ръкомахаш, докато говориш = опитваш се да задържиш вниманието на компанията (понякога е забавно, но в повечето случай е форма на квалифициране)

Облегни се назад. Отпусни се. Говори спокойно. Ти си критерия, ти се одобряваш и си независим от чуждото внимание и одобрение.

8. Навеждаш се напред към девойката, "забиваш нос" = изгаряш от нетърпение да си говориш с нея. Никога не се накланяй към събеседника си, независимо колко е шумно. ТЯ да се навежда към теб, иначе може да си тръгнеш

"Аз съм наградата. Аз не съм за изпускане."

9. Тялото/краката ти се насочват към нея преди да го е заслужила = Гориш от нетърпение да създадеш рапорт. Това се прави след атракшън фазата. Ти си минал тестовете й, а тя е понесла достатъчно NEGs and ballbusting.

Бъди мъж, бъди търпелив, покажи стойността си пред нея. След това тя ще ти благодари. Ще знае, че си има работа със стойностен мъж.

10. Следваш нейната посока, когато се отдръпва нанякъде = нядяваш се да те чуе. Когато тялото й се насочи в посока, различна от твоята (отдръпва се от теб) ти се отдръпваш ОЩЕ по-встрани от нея, така че ТЯ да се връща обратно към теб..... Не я преследвай!
 За къв Х...?!!!?

Ти водиш играта, ти си доминанта, тя е в твоята реалност. ТЯ да те следва - иначе губи.

11. Не се дърпаш (отвръщаш на удара), когато прави нещо, което не би позволил на случайно момче или грозна жена (забележете критерия - б. пр. ) = Стремиш се да я свалиш на всяка цена.

Тест за самоуважение/стойност. Ти си си достатъчен, наслаждаваш се на себе си и живота си, и това й се предава. Един от най-добрите атракшън механизми.

12. Отговаряш на въпроси, на които не си длъжен да отговаряш, прекалено рано/бързо = прекалено голям интерес в разговора (разб. бета). Един алфа е спокоен относно мнението и одобрението на другите. Никакво напрежение!

"Аз съм спокоен, уверен и ценен. Разговора е просто разговор - средство да се свържеш с другите. Аз приемам изцяло себе си и знам, че другите също ме приемат."

13. Обръщаш главата си рязко, когато те повикат = Изгаряш да си говориш с нея. Ако главата ти е в обратната посока я обръщай БАВНО, а не мигновено, нетърпелив да я чуеш.

Спокойствие, самочувствие, хладнокръвие - вселенски атрактивни черти!

14. Връщаш се при първа възможност на вече сменена, предишна тема от разговора = опитваш се всячески да ги впечатлиш... ( изглеждаш така, сякаш си ЧАКАЛ да се върнеш към темата). Няма друга причина да си толкова нетърпелив, освен ако се чувстваш некомфортно сред хората около теб и търсиш вниманието и одобрението им като се квалифицираш.

ИЗЧАКАЙ, докато ТЕ попитат: "Какво каза преди малко?" и тогава се връщай на темата... Ако не стане така, просто я ЗАРЕЖИ, дори да ти е интересна.

15. Обръщаш повече внимание на момичето, отколкото на крилото ти = опитваш се да я свалиш на всяка цена. Познаваш крилото много преди това... защо да не му обръщаш повече внимание?

Уважавай себе си и приятелите си! Повече внимание и уважение към дадено момиче, когато ДОКАЖЕ, че заслужава.

16. Нетърпелив си да й обръщаш внимание..... питаш "Какво?" ако не си я чул, при положение, че не сте в рапорт = придаваш прекалено голямо значение на нея и мнението й. Ако мънка просто отваряш нови теми, не питаш "Какво?" и пр. Това е СУПЕР важно, защото ако го правиш и не си минал атракшън фазата (т. е да сте в рапорт) ще й станеш безинтересен.

Ако изпаднеш в подобна ситуация просто сменяй темите. С това постигаш следното:
- Не изглеждаш нетърпелив и "невиждал";
- Изглеждаш алфа, което ти придава стойност.
Липсата на интерес към онова, което говори носи само полза.

17. Обмисляш прекалено много онова, което казваш, говориш на висок стил = притесняваш се, че няма да бъдеш приет, освен ако не си много убедителен, пр.:
НВ: Защо питаш?
Правилно: Говорех за еди кое си (гледаш я многозначително)
Грешно: За мен е важно да знам, във връзка с казаното от мен преди малко и ако бъдеш така добра....понеже не разбрах.....

В първия случай показваш, че нямаш никакво намерение да се квалифицираш.

18. Използваш много изречения за нещо, което може да се каже по-кратко = квалифицираш се. Както казва Commander Zar (приятел на Тайлър Дърдън - б. пр.) "Запомни ТД, не пиши това, което можеш да кажеш, не казвай това, което можеш да намигнеш и не намигай онова, което можеш да изразиш с усмивка!"

СБИТО. Кокото по-кратко обясниш нещо, толкова по-задълбочен ще изглеждаш. Защо? Защото не се квалифицираш.

(Ще ми простите, но пиша това, когато съм много уморен и може да не ме разберете, понеже аз на всяка цена държа да бъда разбран, тъй като аз по-принцип се изразявам добре, понеже съм с две висши образования, но като цяло, когато съм изморен може да не се изразя както трябва ....... ) вж. точка 21, за да откриете кое друго е грешно в последното изречение.)

19. Смел си, вместо да си уверен = знаеш, че няма да я свалиш, затова компенсираш като се държиш надменно, а всъщност се отбраняваш. Казваш: "Ей ама съм секси, а?" , "Ще те изям!" и пр.; или дори факта, че продължаваш да говориш, при малки шансове е проява на неувереност.

Един уверен мъж не би изпитал НУЖДА да каже подобни неща, защото са признаци на компенсация на тази неувереност, което води до........

20. Избиване на комплекси = страх, че няма да те приемат. Срещали ли сте някога портиер, чийто първи думи са: "Хората отдават голямо значение на парите. Не ме влече света на бизнеса... бла бла" ако беше казал просто "Портиер съм" и ДА ОСТАВИ НЕЩАТА ТАКА, никой не би си помислил, че нещо не е наред, но понеже той почва да се квалифицира на секундата, това се приема като компенсация и неувереност. Другия случай е следния: "Здравей, аз съм Стив. Портиер съм и това много ми харесва..." Несполучлив опит да изглежда уверен. Ако си плешив не отваряй с: "Харесваш ли плешиви мъже?", защото това не изглежда уверено, а по-скоро СМЕЛО. Ако изглеждаш зле не казвай: "Намираш ли ме секси?", а не споменавай въобще за това.

Чувствай се добре в кожата си. Чувствай се комфортно, приемай изцяло себе си и бъди възприемив за хубавите ти страни.

21. Компенсираш провали и недостатъци = страх, да не бъдеш съден... Ако се издъниш някъде в пикапа, пред крилото ти, или на шит-тест, не казвай тъпотии от рода: "Много съм изморен..." ДОРИ ако всъщност СИ МНОГО уморен, самия факт, че казваш това се приема като квалифициране пред събеседника. Просто не повдигай въпроса. Ако си облечен неподходящо не казвай "Имам по-готини дрехи вкъщи", а не споменавай нищо за дрехите си. Това важи най-вече ако срещнеш момиче; не се квалифицирай - "Имам най-яките клубни дрехи вкъщи!", а подмини темата, че не си облечен добре.

Изцяло приемаш и обичаш себе си и се чувстваш еднакво добре гол, с бризентов чувал, с каквото й да е върху себе си, ТИ ЖИВЕЕШ за себе си. Друг въпрос е с кои дрехи се чувстваш най-добре Външния вид и поведението са резултат от вътрешните ти убеждения.

22. Връщаш се на по-ранен етап в пикапа вследствие на шит-тест (връзваш й се) = прекалено си й навит. Когато си преминал през всички етапи на "Хайде да си разменим провокации и шит-тестове" (attraction stage), вече сте в рапорт и тя те провокира, просто не обръщай внимание на провокацията - все едно че не си я чул Не я провокирай в отговор. Изглежда нелогично, но веднъж преминал фазата на привличане, когато вече сте мили един с друг, и сте във фаза на рапорт, не трябва да й позволяваш да те връща на по-ранен етап от свалката като отговаряш на провокацията й чрез друга такава. Просто си отвлечи вниманието и й покажи, че не се интересуваш от по-ранните етапи.

Когато си в атракшън фаза си в атракшън фаза, когато си в рапорт - бъди в рапорт, ти си мъжът, ти си водещия, ти си този с по-силния характер. Ти си МЪЖ, а не момченце. Силата на изборът ти я кара да тръпне цялата. Силата е в истината, този, при когото е истината той е по-силния. Твоята истина е най-силна, защото реалността ти е непоклатима

23. Чакаш на същото място, където те е оставила, ако тръгне нанякъде, напр.: "Отивам до тоалетната, чакай тук!" = прекалено си ангажиран в разговора с нея... Ако отиде до тоалетна отваряш друг сет, изчакваш и Я ПРИНУЖДАВАШ ДА ТЕ ВИДИ, че си отворил друг сет...

Те са много - АЗ съм един!

24. Помниш прекалено много подробности от минали разговори = разговорът означава много за теб, поради необикновената стойност, която придаваш на момичето (разб. НВ). Разбира се това не означава да бъдеш пълен кретен, но правилото е, че ако няма да запомниш нещо казано от някое момче или някоя дебелана , то не го помниш и казано от НВ9. Ако някой случайно го е казал и си го запомнил - хубаво. Ако си водил изключително интимен разговор и помниш - също. Но при други обстоятелства СЕ ПРЕСТРУВАЙ, че си забравил, дори ако тя е някой супер модел и помниш дословно всяка дума. Забрави ДОРИ името й. Ако видиш момиче от класа ти или от мястото, където работиш и преди това никога не сте си говорили, отвори все едно е случайно момиче и не се познавате. Не се поддавай на изкушението да кажеш "работим/учим заедно". Така ако те отсвири ще имаш после лице и последен коз, който да използваш, но само в краен случай.

Ти си забележителен и необикновено стойностен човек, който е способен да накара всяка жена да се чувства страхотно. Ти си човек, който се запомня. ТИ СИ ПРИНЦА, който всяка жена очаква с нетърпение. Как би се държал в този случай?

25. Говориш много , без да се изисква от теб = изгаряш от желание всички да приличат на теб, ти да си уникалния модел (все едно си най-великия).

Подкатегории на това са:

А) Изхвърляш се: ако кажеш на някое момиче: "....да, току що се върнах от Маями/друго интересно място...", или "....току що си взех ролекса от поправка...", или "....бившето ми кадже, която е екзотична танцьорка ми спомена....", тя улавя опитите ти да я впечатлиш. По същия начин и с личния ти живот. Не давай данни за себе си прекалено рано... Предаването на стойност на личността ти трябва да става чрез интересни истории и шаблони, сякаш това е ЕДНА МНОГО ХУБАВА ИСТОРИЯ, която си струва да се разкаже, и ПРОСТО ТАКА СЕ СЛУЧВА, че ролята ти в нея е готина. Когато предлагаш неща св. с теб избягвай скучните и плоски детайли. По-малко детайли = по-малка ревностност. Преструвай се дори, че ИСКАШ ДА ПРЕМЪЛЧИШ добрите си страни.

Б) Забавляваш я много рано: Ако използваш шаблони, фокуси, гледане на ръка, анализ по почерка.... и го правиш РАНО, ще бъдеш възприеман като "удавник за сламка" т. е. не си струваш и затова се напъваш да й правиш впечатление. Всичко
 това се прави, на по-късен етап от пикапа, когато го е заслужила.

В) Говориш без обратна връзка: Когато говориш с някого и той не ти дава обратна връзка, а ти продължаваш да говориш, автоматично се вкарваш сам в БЕТА. Това е като черна дупка - чувстваш, че пракалено много говориш и се квалифицираш, компенсираш с повече говорене и навлизаш все повече в бета, хващайки се за всичко, което ти попадне, за да впечатлиш събеседника. Избягвай това, освен когато получаваш добра обратна връзка. Във фийлд пикапа това се прави като целенасочено правиш неудобни паузи и караш събеседника ти да ги запълва... и да ти говори...и говори, а на тебе ти е гот

Това е момчета, Тайлър Д. казва, че дори само с изчистването на тези неща от поведението си успеха в пикапа се покачва неимоверно. Ако не друго, то поне ти вдига рейтинга. Тренирайте и успех!
Ain't Nothing But a GoTh ThnG

Неактивен Kallan

 • Konoha
 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 930
 • Пол: Жена
 • Clare
  • Профил
Съгласна съм .. трябва да бъдем естествени ,но това не значи ,че не можем да поработим в/у поведението си    ако се задържим някъде посредата без да преминаваме в едната или другата крайност то тогава мисля ,че всичко ще е ок  
Само в тишината има слово,
Само в мрака - светлина,
Само в смъртта-живот!


Sad but True..

Неактивен NoFeaRInc

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1108
 • Пол: Мъж
 • ?????????? ??????
  • Профил
  • http://mario.youaremighty.com/
Цитат на: InfernalFlames
Съгласна съм .. трябва да бъдем естествени ,но това не значи ,че не можем да поработим в/у поведението си    ако се задържим някъде посредата без да преминаваме в едната или другата крайност то тогава мисля ,че всичко ще е ок  
Най- добрият вариант е да приемеш като убеждения нещата, които са полезни. Тогава си честен със себе си (естествен) и същевременно си поработил сериозно върху поведението си.

Имам една книжка на John Alexander - How to become an alpha male, който иска, ще му я пратя по ICQ/Skype/smth. Разбита е на точки и са посочени много моменти с примери.
« Последна редакция: 2007-01-19, 08:38 от NoFeaRInc »
Signature.

Неактивен Georgi Petkov

 • потребител/ка
 • *
 • Публикации: 82
 • Пол: Мъж
  • Профил
Това е абсолютно вярно - прилагал съм го, но е нужен тренинг и потдържане на форма. Абе не е лесно особенно ако срещу тебе е испечена мадама, която иска да те забие - е тогава не успявам...

Неактивен SadoMazo

 • потребител/ка
 • *
 • Публикации: 10
  • Профил
"Здравей, аз съм Стив. Портиер съм и това много ми харесва..." Несполучлив опит да изглежда уверен. Ако си плешив не отваряй с: "Харесваш ли плешиви мъже?"
Стив се пише така - СТИЙВ :)
И на английски го казват така, но го пишат Steve :)

Горе долу съм съгласен на моменти, но като цяло смятам, че трябва да си естествен/а.
Ако човека отсреща не те приеме - (finger), ако те приеме почвай да сваляш  :D

Неактивен sjilx

 • потребител/ка
 • *
 • Публикации: 6
 • Cylon killer Star[v]iper
  • Профил
Тва е само оше едно доказателство колко е примитивна и лесна за маниполиране човешката психика. :P
Съгласни ли сте с мен? ;)

Неактивен ZAZO

 • глобален модератор
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1242
 • Пол: Мъж
  • Профил
* ZAZO стиска уверено юмрук и извиква три пъти "Ура!"
  :-X
« Последна редакция: 2008-05-28, 19:51 от ZAZO »
Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!

Неактивен STALKER

 • зарибен/а
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 790
 • Пол: Мъж
 • @higher rpm
  • Профил
  • Trojan_Force
Цитат
Тва е само оше едно доказателство, колко е примитивна и лесна за маниполиране човешката психика.
Съгласни ли сте с мен?

Аз като гледам, бая добре си манипулирал госпожата си по БЕЛ  ;D

Иначе, не, не съм съгласен :)
M54B30, 182A1.000 и едно 93 килограмово магаре зад волана им :D

Неактивен NoFeaRInc

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1108
 • Пол: Мъж
 • ?????????? ??????
  • Профил
  • http://mario.youaremighty.com/
Аз като гледам, бая добре си манипулирал госпожата си по БЕЛ  ;D

Иначе, не, не съм съгласен :)
+1 за първото заключение и +1 за несъгласието.
Signature.

Неактивен sjilx

 • потребител/ка
 • *
 • Публикации: 6
 • Cylon killer Star[v]iper
  • Профил
Е ае ся.В бързината съм объркал две три букви.И ко от тва.А може ли да се обосновете шо несте съгласни ,че ми е мно интересно.

egoist

 • Гост
И на мен така. Шо не се обосневете, бе?  ;D

Неактивен xxx

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1313
  • Профил
Офф...
Мойта даскалица беше много лесна в тва отношение...
Вземеш да спориш с нея за нещо съвсем ясно, като защитаваш някоя алогична теза, и тя вече си мисли, че срещу нея седи мислещ и заинтересуван човек с изградено мнение...
Е, по някое време почва да пени, усещайки, че губи подръжници сред аудиторията и прекратява спора.
Така в осми клас си извоювах да не ме изпитва чак до дванайсти. Както и да е. Те всички хора си имат слабости...

Неактивен Lil' L

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1320
 • Пол: Жена
  • Профил
Може да се изкажа малко неподготвена, ама тук във всички точки се говори, че само и единствено ти си важен.. Следвайки тези точки, ако мацката държи на себе си, най-много да си се прибереш вкъщи сам... Освен ако "алфа" поведението не цели точно това..?  ??? Поне при мен, ако някой се държи така, тва е супер дразнещо надменно държание тип " никой, най-малко ти, не си достойна за моето внимание...". Верно, че и прекалено натрапчивите хора са си понякога pain in the ass, ама за какво да се стига до крайности...
Цитат
ТЯ да те следва - иначе губи
...а дали? 
« Последна редакция: 2008-06-08, 23:35 от Lil' L »