Автор Тема: Днешната младеж.. тц тц тц  (Прочетена 8193 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.    

Неактивен erdbeermund

 • шашма
 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1015
 • Пол: Жена
  • Профил
Българите под 20 - галерия от типажи в сайта Flirt4e.com

Михаела Лозанова 
Типажи с пиърсинг. Най-атрактивното лице от тия снимки е момиче, което се обади в e-vestnik, да каже, че не се е регистрирала в сайта flirt4e.com. Снимките й били взети от друг сайт и някой си е направил регистрация с тях. Много момичета харесват стила й и искат да й подражават. Снимки: flirt4e.com

Има едно място в Интернет, къдeто можеш да научиш кои са най-новите музикални хитове, да видиш един озадачаващо различен български език като писменост и да откриеш света на… тинейджърите. Това е сайтът за запознанства www.flirt4e.com. Може би звучи малко странно, но в този сайт не става дума за нормален сайт за запознанства. По-скоро това е някакво особено място за общуване и себеизява. Сайтът е като огледало на поколението на 15-годишните.
В сайта са регистрирани момичета и момчета на средна възраст 14 - 15 години. Разрешеният минимум, за да се регистрираш, обаче, е 16 години и по тоя повод близо 2/3 от всички регистрирани са се писали на 16. Много е модерно да напишеш, че си на 57 – това пък е горната допустима граница за потребителите. По-възрастни обаче няма – сайтът е окупиран почти напълно от тинейджъри. Тук там се срещат 20-21-годишни. Което не пречи в сайта да се рекламират сексшопове с атрактивни изображения.
Модата на снимките с големи очила. Снимки: flirt4e.com

В профилите в сайта се срещат няколко типажа снимки. Основен вид са снимките в огледалото. Хващаш си телефона, заставаш пред огледалото и се снимаш. Няма значение, че половината им лице е скрито от телефона в доста от случаите. Момичетата най-често се снимат в обществени тоалетни или в тези на големите магазини и заведения.
Друг основен тип снимки са портрети с огромни очила. Някои дори ги наричат “очила за грозни”. Доста хора използват репликата “сваляш очилата и се плаша”. Ами да – когато едни очила закриват половината лице, дори и да си не дотам красиво момиче или момче – всички недостатъци са скрити.
Също актуални са снимките с така наречените прически тип “каска”. Изведнъж се навъдиха прекалено много момичета с такива прически – дълги, силно филирани коси, с гъст бретон, главно чернокоси или на руси кичури или чернокоси на руси кичури. С нацупени издадени устни, буквално наклепани с червило. Понякога фотошопът се използва за подчертаване цвета на червилото. Този тип момичета спадат към категорията “фешън” и те са едни от двете най-актуални групи потребители на този етап. Другите се наричат ЕМО. Характерните им черти са черна коса с бретон, закрити очи, гримирани плътно с черен молив. Пиърсинги – на устната, езика, веждата, под носа, където и да е. ЕМО-тата са характерни и с нежеланието им за живот – ролята им е да са депресирани, да са бунтари, да са с лошо поведение, да обиждат… Онези, които не одобряват ЕМО-тата обикновено се шегуват с тях: ЕМО е съкратено от емоционално малтретиран олигофрен, или пък следният виц: “Какво ще стане , ако затворят 5 ЕМО-та в една стая? Ами едното ще умре от мъка, защото няма да има ъгъл, в който да седне и да плаче.”
Последователка на ЕМО-стила в България. Повечето тинейджъри ЕМО се снимат в пози, които наподобяват снимките на най-известното ЕМО момиче - американката Кейти Бейбифейс.

Условно потребителите на сайта могат да се разделят на фешъни, ЕМО-та, хора, които слушат хаус музика, хора, които отричат първите 2 групи, и последната група се нарича “други”. В нея са включени онзи малък процент от потребители, които не намират мястото си в предните няколко.
На помощ на всички тия групи идва фотошопът. Това е най-разпространената програма за обработка на снимки. Преди да си качиш снимката в сайта, за да могат всички да я виждат, тя е грижливо обработена. Изведнъж всички пъпки, бенки и други подобни остават в миналото, очите ти стават какъвто цвят си поискаш, замъгляваш фона, за да се открояваш точно ти, правиш още някои корекции по желание, след което качваш нагласената снимка в сайта. И www.flirt4e.com е като изложба какво могат да направят тинейджърите със себе си, използвайки фотошопа.
Анти-фешъни. Тези се подиграват с фешъните в сайта. Снимки: flirt4e.com

Друг основен момент са песните. Как можете да разберете кои са най-слушаните в момента? Така: влизате във въпросния сайт. На главната страница има някои от потребителите, които са онлайн. Достатъчно е да разгледате десетина профила. Няма начин да не попаднете на текста на някоя съвсем нова песен! Просто в профила си потребителят Х вместо описание е сложил част от текста на песента. Парадоксът е, че има десетки и дори стотици потребители с текст от една и съща песен. Най-модерни са поп-фолк хитовете. Най-пресни примери са “Не съм ангел” на Преслава - тази песен все още е актуална – близо 100 души са си написали куплети от песента като описание за себе си в профила. Тинейджърът в сайта за запознанства масово се отъждествява с лирическия герой на Преслава : “Грешна съм пред Бога и пред хората, грешна съм в любовта, мислиш си, че ме познаваш, че аз съм ангел. Но не съм – ранявала съм 100 пъти, предавала съм 100 пъти… Обичай ме, на инат ме обичай! Обичай ме, като луд ме обичай! Обичай ме мен и лошата в мене! Обичай ме мен и грешната в мене…”
Или пък “Водка с утеха”, пак на Преслава: “Има ли в менюто ви водка с утеха, двойно ми дайте за негова сметка. Всичко похарчих, а знаех цената…”
Хит в профилите е излязлата преди няма и месец песен на Слави Трифонов “Минах ли те”. Текстът на тази песен се среща в описанието на поне 200 регистрирани в сайта потребители. Засега тя държи номер 1: “Ще полудея, баси майката, какъв живот живея!”
От няколко дена се завърта новият хит на Елена Паришева “Достатъчно” и този сингъл набира вече скорост в сайта. Едва преди седмица беше премиерата на клипа, а вече към 30 потребители ползват текста, за да се представят с него: „Сърцето ми сърце ли е – цяло в рани е от твоите лъжи… Животът ми живот ли е… Достатъчно пропадах и потъвах с теб, достатъчно го отричах. Достатъчно и чаках, и настрадах се, достатъчно те обичах.”
Друга любима песен е на Галена – “Нищо общо”: “Нямам нищо общо с лошите момичета.”
Повече от половината участници в сайта се отъждествяват с тия няколко песни.
И какво се получава в крайна сметка: всички тийнейджърки не са ангели и пият водки с утехи за чужди сметки, след това констатират, че достатъчно са пропадали и потъвали с някого, че животът им не е живот и сърцето им е разбито, и си отиват, вдигат ръце и казват: “Нямам нищо общо с лошите момичета…”

Снимки в огледалото
Почти няма потребител в сайта, който да няма снимка в огледало.
В сайта тече и есемес класация. Това значи, че всеки може да изпрати есемес за потребител, който му е симпатичен. Най-симпатичните получават 4 дена с ВИП – статус. Тази привилегия не им дава кой знае какви преимущества, освен че при търсене на потребители по разни критерии, ВИП-овете излизат първи и са с жълт фон на профила.
Най-интригуващ обаче е езикът, на който пишат по-голямата част от регистрираните. Той… не се знае точно какъв е.

Тази нова форма на писане започна да се развива преди около година и половина - един революционен български език! В началото беше стилът всяка дума да започва с главна буква, напук на правописа. Постепенно в новата писменост започнаха в една дума да се редуват малка, главна, малка, главна буква… Пишеше се или на кирилица, или на латиница. После двете азбуки се смесиха – малки, големи букви, едната на български, едната на латиница.
След това някои букви започнаха да се заменят от символи и знаци:
английскo S с $
английска буква i с !
буква О - с две скоби - ( ).
буква т със 7
И накрая начинът на писане стигна сегашната си, последна за момента фаза: буква О е изместена трайно от У
буква В от Ф
буква А от Ъ
В някои случаи част от буквите се изпускат и примерно вместо “трябва” се получава тРяъЪъъ.
Никой не е изчислил колко точно време отнема да се напише едно такова изречение, съвкупност от горните правила. Ето някои интересни и характерни примери за писане, както и различни типажи снимки и пози:

Момичетата

За тях са много характерни следните типажи: най-много момичетата на по 16 и 17 години описват себе си като… кучки. Доста широко е залегнала и идеята за: “Ти си тъпа, аз спЪЪЪЪЪ с мъжа ти.” Главно описания при момичетата твърдо си остават текстовете на песни, въпреки че не са малко и тези, които си “лоФкат” някого. Примерно вместо описание се тегли един безумен списък с ID-та на потребители – приятели, гадже, брат, сестричка, брат’чед и т.н. Може и да има пояснение кой се крие зад съответен номер, а може пък и да няма – информацията да е само: „Много си обичам Еди-Кой-Си-Номер”. И е много любопитен следният факт: отнякъде някое момиче е намерило някоя що-годе умна фраза. Слага си я за описание, след което всички я виждат и тя за една седмица вече е станала обща и написана на флиртския език. Някои пък 16-годишни изтъкват себе си за ужасно секси, снимките им са предизвикателни, описанието също… Типични снимки при момичетата са тези с очилата, снимки в огледалото и самоснимки от високо. Вече почти се е изчерпал броят на потребителите, които нямат поне една снимка от горните категории, да не кажа съвсем няма такива…

тфоя сlaдъk suн (iнлоve) (h) (ID: 322582) от гр. София, 17 г. Се описва така:
.::.vIп vALentIncHe.::. (ID: 640494) от гр. София, 16 г.:
Заглавие: lov3
Описание: oT kogA vSIchkI kIflI,zapOchnAha dA sE pravQt nA kroAsanI……..lOve yOu sEstRa mI (ID: 394304)……LovE yoU beB4Y(ID: 553305)

Превод:
Вип валентинче
Заглавие: Love (любов)
Описание: Откога всички кифли започнаха да се правят на кроасани… Обичам сестра ми(ID: 394304)… обичам те, бебче (ID: 553305)

— passioн — гр. София, 17 г. пише:
Заглавие: yэлlow carд`
Описание: на вsекi 2-ри профил:”nадут,а съм…и кfо”-…мi супеr tъп,а sи кfо;

Превод:
Пешън (от английски - страст)
Заглавие: Yellow card (жълта карта – англ.)
Описание: На всеки 2-ри профил: “надута съм и к’во” – ми супер тъпа си к’во :D

:: КаП!НкЪ ::. гр. София, 16 г
Заглавие: [–сем.МоdеLи–] [лiцeмeрi SUX ;d] [сем.надуфк!]
Описание: Обичах те преди .. Обичам те сега .. Ще те обичам винаги .. Безкрайноо много .. !! Защото ти си мойту слънце .. ти си мойта звездичкаа .. Обужавам тее !…Об!чАмЪ в! [626517] SeCтRa M! [515361] Mo!тЕ kуКl!чК! [579688] Mo!тА KoNч!ta [228588] ЬеBeTo M!

Превод:
Къпинка
Заглавие: Семейство модели, лицемери долу, семейство Надувки
Описание: Обичам те преди, обичам те сега, ще те обичам винаги. Безкрайно много! Защото ти си моето слънце, ти си моята звездичка. Обожавам те! Обичам ви (626517)- сестра ми, 515361 – моите кучки, 579688 – моята кончита, 228588 – бебето ми.

(h) GeRiToOo (h) гр. София, 16 г.
Заглавие: *FreE HuGs ООД*…..
Описание: M(a)лКа sЪм..? Ще п0rAсNa…! SлАдКа sЪм…? IзЯj мЕе…! DиVaA SъМм ..? UкРотI мЕе….! ГorE(щ)а sЪмМ …? ЩеЕ sE o(п)RaИsh …М(i)лIчЪкk !!!

Превод:
Герито
Заглавие: Безплатни прегръдки ООД (от англ.)
Описание: Малка съм? Ще порасна! Сладка съм? Изяж ме! Дива съм? Укроти ме! Гореща съм? Ще се оправиш, миличък!!!

А това е един от най-атрактивните случаи, който вероятно ще завладее сайта след месец – два. Писане на английски текст на български и латиница:

;] bonbonЧeto..! [; гр. София, 57 г.
Заглавие: [!]лЕвСки зАвиНагИ в сЪрцЕто [!]
Описание: ;]] I neveR preтend тo be soметhing i`м noт..we live in тhe real worlд,i`m jusт a real girl i кnow exacтly where i sтanд..!Аnд noтhing`s ever perfeкт..so i`ll jusт кeep on going anд мауbe i`ll enд up тryin` to caтch a fallin sтаr..! ;pPp*

Момчетата

При тях по-често срещани са цитиране на крилати фрази, чужди мисли, спомени, или оплюване на момичетата, които пишат по горния начин, оплюване на кучките, лиглите и т.н. Също така често и те пишат текстове на песни, които харесват, само че на английски. Типичният потребител от мъжки пол: футболист, с вдигната на гребен коса, колкото и малко да е тя. И при тях започва да навлиза модата на нацупените устни, снимките в огледалото и големите очила.

Примери:
Не сЪм АнгеЛ ГошО Съм
гр. София, 18 г.
Заглавие: N0 MuSiC N0 L!f3
Описание: Ако си 20 годишно момиче, с перфектни познания на 2 чужди езика, с 2 висши образования,с гърди като прасковки, устни като череши, красива, тънка, съблазнителна - върви…… на майната си!!! Аз си търся 16 годишна

Click Here гр. София, 16 г.
Заглавие: god is a DJ and house is my religion…..
Описание: oT koGa VsI4kI 4aLGarI pO4nAXa dA sLuShat HouSe? Ot KoGA nQkvI ShmatkI”koI s!m aZ” v4eRaShNI PIkLI”kOq s!M aZ” I kAk t!ka vSI4kI stAnAxA mAnEkEnI,sLeD katO PaZaRuWat Ot “MaGaZInA za LeF4e”… I wE4e sA nAduWaT…pF q ZeMete sE stEGneTe…

Превод:
Заглавие: Бог е Ди джей, а хаусът моята религия…
Описание: Откога всички чалгари започнаха да слушат хаус? Откога някакви шматки “кой съм аз” вчерашни пикли “коя съм аз”. И как така всички станаха манекени, след като пазаруват от магазина за левче… И вече се надуват… Пффф, вземете се стегнете…

ЛудачкууУ **
гр. София, 57 г.
Заглавие: …Руси или черни..?
Описание: ВНИМАНИЭ!!!- до всички кучки, лигли, вип-селянки, комплексари, куклички и барбита- МАКЯ ВИ ТРЪН!! благодаря ви за вниманието

Преобладаващите коментари в сайта са “сладур/анка”, “много хубав/а”, “успехи” и други такива. Има и обидни. Когато потребител получи обиден коментар, примерно, че е позьор, моментално го изтрива и пише на автора му друг – по-гаден и язвителен - и го засипва с писма, обижда, псува. Намесва се админът и предупреждава, че ще му изтрият профила. И това магически му затваря устата и клавиатурата за нови и нови обиди. Все едно не му трябват 3 минути да си направи нов профил… Но докато му напишат всичките хиляди коментари, които е имал… Естествено е, че не иска да ги загуби.

Същата ситуация е и когато обидиш някое от момичетата. С тая разлика, че момчето тръгва само да връща обиди, а момичетата впрягат всички приятели и приятелки във Флиртче-то да пишат обидни коментари.

Този вече утвърден манталитет на сайта flirt4e.com се разпростира и върху някои други сайтове за запознанства. Например www.zaka4ka.com е точно копие на така наречения “Флирт”. Също и www.aha.bg , www.impulse.bg и т.н. Който иска да се увери за какво става дума, може да посети който и да е от тези сайтове. Дали е смешно, тъжно, жалко, забавно, интересно… няма значение. Това се случва точно в този момент.


Етикет: Интернет, Made in BG


Източник: информация - Боги; сайт - http://e-vestnik.bg/3368
Dancing with the devil in the pale moonlight...

Неактивен Don Dada

 • глобален модератор
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 4483
 • Пол: Мъж
 • the shaman
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #1 -: 2008-02-29, 15:12 »
Ми така си е, кво?
Caralho Voador

Неактивен erdbeermund

 • шашма
 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1015
 • Пол: Жена
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #2 -: 2008-02-29, 15:21 »
Нищо, съсипах се от смях :) Никога не съм вярвала, че някой ще тръгне да пише статии по 2дка за глупости. Който има акъл го ползва, който няма - чупи стойки из сайтовете. Мен лично връстниците ми ме устройват - абсолютно неконкурентоспособни са :)
Dancing with the devil in the pale moonlight...

Неактивен Don Dada

 • глобален модератор
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 4483
 • Пол: Мъж
 • the shaman
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #3 -: 2008-02-29, 15:34 »
Нищо, съсипах се от смях :) Никога не съм вярвала, че някой ще тръгне да пише статии по 2дка за глупости. Който има акъл го ползва, който няма - чупи стойки из сайтовете. Мен лично връстниците ми ме устройват - абсолютно неконкурентоспособни са :)
Хахах, ама и тебе си те бива :P.
Caralho Voador

Неактивен erdbeermund

 • шашма
 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1015
 • Пол: Жена
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #4 -: 2008-02-29, 15:47 »
Иначе трябва да редувам малки и големи букви цял живот :-X
Dancing with the devil in the pale moonlight...

Неактивен Don Dada

 • глобален модератор
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 4483
 • Пол: Мъж
 • the shaman
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #5 -: 2008-02-29, 15:52 »
Иначе трябва да редувам малки и големи букви цял живот :-X
яКу ГоТинУ ;) :P
Caralho Voador

Неактивен Vicky

 • зарибен/а
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 226
 • Пол: Жена
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #6 -: 2008-02-29, 17:06 »
"В някои случаи част от буквите се изпускат и примерно вместо “трябва” се получава тРяъЪъъ."

Това е мнооого яко. Тая мадама, дето е писала статията, има моя стил на изразяване. Тия дни може и аз да драсна нещо по тоя въпрос.
Но определено всичко, дето е написала, е вярно:)
After all, what's the point?
Cаuse levitation is possible,
if you're a fly; achieved and gone
Theres time for this and so much more.
It's typical - create a world
A special place of my design
To never cope or never care just use the key.

P.S.:
(\__/) Зайо
(='.'=) FOR THE
('')_('') WIN !!

Неактивен xxx

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1313
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #7 -: 2008-02-29, 17:13 »
едно време бях чела нещо подобно в днес.бг  ама онази статия е старичка и не бяха отбелязани тенденциите за смесване на кирилица с латиница, редуване на мАлКи И гОлЕмИ буквички и знаците, заместители на обикновенитв буквични...
някой друг от форума дали я е чел или писал?!

Забрайх да кажа, че имам регистрация в такъв сайт... и в представянето ми е текст на песен : 
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free...
 тва ми напомня да видя дали имам некви съобщения
« Последна редакция: 2008-02-29, 17:44 от ???? »

Неактивен Punkass

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1407
 • Пол: Жена
 • Do I Care?
  • Профил
  • www.sick-lullaby.blogspot.com
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #8 -: 2008-02-29, 17:37 »
Преди се нервех на такива образи, след това започнах да влизам в сайтовете и да се хиля на малоумните им снимки и коментари, сега вече не ми пука и не ми прави впечатление. Жалки са, като стадо овце ... ама с бруцелоза.

Неактивен Rip Curl

 • зарибен/а
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 736
 • Пол: Жена
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #9 -: 2008-02-29, 17:45 »
хахаха най-честите коментари,които получавам там ''SlAdUrKa.ZaPaZi sTiLaSI.ResPeCt Na MaX aNd StaY CооL i UsPeChe(о-тата са 2 целувки)'' ; ''УнИкАт ПрОсТо..Мн ЯкУуУ БеБзЗз РаДфАш ОкОтО На МаКС..ДаВаИ ВсЕ ТаКа ФуЛ РеСПеКт И Мн ЦуНкИ От МеНи}}'' ; ''МоЖе Ли Ми ВъРнЕш оЧиЧкИтЕ..ОсТаНъъХъ НеКъДе пО тЕп.. мНоГу рАдФъШ...Ки$$иС.. <<•>>~*~pErFe©T GirL~*~<<•>> YoU`r? @M@Z!nG, ©uTe, Un!qU?, F@$h!oN......Ju$T Pe®Fe©T....I L!k? y{}u® $TyL? --->{KiSs Ya}<--'' ;D ;D ;D
~Всё не так плохо, как Вы думаете. На самом деле всё гораздо хуже!~

Неактивен MuTaKa

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1251
 • Пол: Мъж
 • Natural born... WINNER!!!
  • Профил
  • phys.uni-sofia.bg
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #10 -: 2008-02-29, 18:41 »
хахаха най-честите коментари,които получавам там ''SlAdUrKa.ZaPaZi sTiLaSI.ResPeCt Na MaX aNd StaY CооL i UsPeChe(о-тата са 2 целувки)'' ; ''УнИкАт ПрОсТо..Мн ЯкУуУ БеБзЗз РаДфАш ОкОтО На МаКС..ДаВаИ ВсЕ ТаКа ФуЛ РеСПеКт И Мн ЦуНкИ От МеНи}}'' ; ''МоЖе Ли Ми ВъРнЕш оЧиЧкИтЕ..ОсТаНъъХъ НеКъДе пО тЕп.. мНоГу рАдФъШ...Ки$$иС.. <<•>>~*~pErFe©T GirL~*~<<•>> YoU`r? @M@Z!nG, ©uTe, Un!qU?, F@$h!oN......Ju$T Pe®Fe©T....I L!k? y{}u® $TyL? --->{KiSs Ya}<--'' ;D ;D ;D

Баси... на пръв поглед реших, че е сорс код.. някакъв програмен език! След това се уплаших, защото не разпознах синтаксиса.. а то било просто модерно, хвалебствено слово! ;D ;D ;D

По темата: Оня ден се прибирахме с братовчет ми от занятия по университетите (Дани - някои го познават) и в рейса се качиха некакви индивиди, на които на пръв поглед не им личи земляни ли са.. след това се зачудих за расата, а накрая установих, че и пола не им личи.. трябва да се проведе продължително наблюдение, за да се установи! Изкоментирахме ги и той (братовчет ми) каза, че вероятно сичко си е в реда на нещата, просто ние остаряваме. Баси.. и аз съм бил млад, ма никога не съм приличал на герой от Стар Трек!
Леко ми е писнало и прибирайки се от центъра, в тролея, след поредното грандиозно тиин парти в "Амор" (btw е*ати конюшната!), да слушам най-новите етно - рок хитове, пуснати на телефон и придружени от достатъчно количество крясъци и звучен, просташки смях, породен от дебелашка шега... Ма кво да се праи... млади са! Требе да се сЪбЪфЛяFъъЪt*I&^%%^&@#$%^#^*()%^%$!!!
Прибирам се оня ден.. вървим си по Графа, а срещу мене неголяма групичка, която без никакви скрупули бих определил като "подрастваща проституция".. минава покрай мене трамвай, който спира рязко и звънейки, защото team leader-ката (може би) - 12-13 годишно русо момиченце, с къси панталонки, влезли доста дълбоко в една цепка, южно от гърба, вървеше посредата на релсите! Реакцията и беше умопомрачаваща: среден пръст за ватмана, съпроводен от така звучното "Да ми ядеш п*ткатааа!".. следва смях от всички членки на бандата!
Седя днес сутринта на една пейка в парка до факултета и доказвам връзката между символите на Леви-Чивита и Кронекер ( баси, как звучи.. за домашно ми беше). На съседната пейка групичка, подобна на гореспоменатата разглежда последния брой на светско списание.. окрилена и въодушавена от прочетена новина, с колосално значение в изключително широк спектър от аспекти ( ;D ;D ), една бъдеща "яка пи*ка" реши да я прочете на съратничките си... сичко до тоя момент е в рамките на нормалното! До момента, в който установих, че тя НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ!!!

Така де... незнам за вас, но на мене лично, който съм един от най-дълбоките привърженици и яростни защитници на капитализма и демокрацията... леко ми липсва дисциплината, която е била наложена от тоталитарния режим!!! Може би не в чак толкова крайни мерки, колкото преди '89... но превръщането на свободата в свободия набира скорост и според мене е сериозен проблем!
« Последна редакция: 2008-02-29, 19:09 от MuTaKa »
1917 година - Първата световна война. Над 300 000 англичани, французи и сърби атакуват българските позиции на фронта край Дойран. На най-тежкия участък се сражава Девета пехотна плевенска дивизия на ген Владимир Вазов. В решителния момент българите се вдигат в атака на нож... 
... и побеждават.

Неактивен poison

 • зарибен/а
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 586
 • Пол: Жена
 • Freak on a Leash
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #11 -: 2008-02-29, 22:43 »
Евала за темата.Прочетох я с огромен интерес. :D
Аз не съм регистрирана в такъв сайт и нямам и намерението.Мисля,че това е една ОГРОМНА простотия (нищо лично  към тези,които са регистрирани)...Пък и мисля,че е пълно губене на време на пишеш на някакви си там хора "Фъл респект4е" или каквато и да е олигофрения само защото те са ти написали същото или почти същото. :-X
Some of them want to use you.
Some of them want to get used by you.
Some of them want to abuse you.
Some of them want to be abused.

Неактивен STALKER

 • зарибен/а
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 790
 • Пол: Мъж
 • @higher rpm
  • Профил
  • Trojan_Force
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #12 -: 2008-05-08, 23:54 »
Уфф...прочетох я темата и още повече ме хвана яд. Имам чувството, че едно 90% от всички момичета са еднакви, все едно ги вадят от конвейер...толкоз повърхностни, без никакви интереси. знаят само дискотеките, чалгията, някоя друга лъскава таратайка и аре на кафе >:( Полазен съм от такива, като стар супермаркет от кафяви хлебарки...писна ми, все търся нещо по-комплексно, ама май ще си остана с търсенето :o

ПП: Сори...
M54B30, 182A1.000 и едно 93 килограмово магаре зад волана им :D

Неактивен xxx

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1313
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #13 -: 2008-05-09, 00:17 »
Уфф...прочетох я темата и още повече ме хвана яд. Имам чувството, че едно 90% от всички момичета са еднакви, все едно ги вадят от конвейер...толкоз повърхностни, без никакви интереси. знаят само дискотеките, чалгията, някоя друга лъскава таратайка и аре на кафе >:( Полазен съм от такива, като стар супермаркет от кафяви хлебарки...писна ми, все търся нещо по-комплексно, ама май ще си остана с търсенето :o

ПП: Сори...

Е пък какви са тези изисквания? Какви са тези претенции? да не би да очакваш да обсъждате анихилацията на частиците с античастиците? Или пък да дискутирате по проблема как студената война се е отразила върху обикновения германец. Или пък мечтаеш заедно да гледате звездите  и да сочите съзвездията, като се надпреварвате, кой ще посочи по-бързо най-ярките звезди. Е, па няма ли да ти е скучно така?!
« Последна редакция: 2008-05-09, 19:59 от ???? »

Неактивен STALKER

 • зарибен/а
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 790
 • Пол: Мъж
 • @higher rpm
  • Профил
  • Trojan_Force
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #14 -: 2008-05-09, 00:23 »
Миме, не става дума за научни неща...радвам се на всичко, което е различно от обсъждането на дрехи, гримове, новите албуми на Азис, Анелия и тн или "абе тая по-хубав задник ли има от мене?"  >:( >:( >:(

ПП: Иначе...имам си изисквания и принципи, няма как, такъв съм си 8)
M54B30, 182A1.000 и едно 93 килограмово магаре зад волана им :D

Неактивен NoFeaRInc

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1108
 • Пол: Мъж
 • ?????????? ??????
  • Профил
  • http://mario.youaremighty.com/
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #15 -: 2008-05-09, 00:42 »
Тъжно, ама нищо ново под слънцето. Кофтито е, че има доста световни изследвания за българските тийнове, базирани над дейтинг сайтовете. Все ми се ще да мисля обаче, че това не е напълно достоверна представителна извадка... Ще ми се... Нали?  ???

Сутринта даваха в сутрешния блок журналистка, която 5 месеца карала само на Интернет и дейтинг сайтове... Мацката разкри, че посещавала почти изцяло международни дейтинги по 2 причини: Първо, по- интересна е културата на чужденците и, второ, чуждите тийнове са много по- адекватни от тези в нашите сайтове. Поне по нейно мнение, макар че slang- а на американците ми е трудно понятен дори след години редовен чат.

П.С> Митак, и аз реших, че е Perl- подобен език :D
« Последна редакция: 2008-05-09, 00:48 от NoFeaRInc »
Signature.

Неактивен Kallan

 • Konoha
 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 930
 • Пол: Жена
 • Clare
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #16 -: 2008-05-09, 00:56 »
Ами аз не знам какво толкова се ядосвате...Модерно е.И мене ме дразни това извращение на родния ни език.А пък аз си мислех, че правописните грешки са нещо срамно, пък то било модерно вече.Шанс!Би казал един средностатистически тийн!Сега това е модерно, след година -  2 ще дойде нещо различно...
Аз не знам защо само от този тип индивиди идва възмущение.Ами металчетата дето на 13 години се наливат с бира по градинките и се оригват звучно на публични места(примерно)?Туй не е ли липса на култура?Ами разни смъкнежчета малки пак вариращи около тая възраст дето ходят да употребяват разни наркотици - леки и тежки.И те не са стока... Като цяло така наречените тийнейджъри бая се извратиха и може само да се надяваме да им дойде акъла с годините.Тоя пубертет не трае цял живот  ;D.Според мен това си е някъв етап от порастването и не трябва да се гледа толкова зле на него.Макар че няма да е зле малко по-строг контрол от страна на родителите.В крайна сметка рано или късно ще ти дойде акъла, ако не дойде сам дай Боже да има кой да ти го набие в кратуната ;) от личен опит го казвам...
Само в тишината има слово,
Само в мрака - светлина,
Само в смъртта-живот!


Sad but True..

rock_ur_body

 • Гост
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #17 -: 2008-05-09, 01:02 »
всъщност според мен, най-големият проблем е, че в България имиджът е страшно важен. разбира се навсякъде другаде също е, но не до такава степен както у нас. по принцип колежаните във Англия и тези в Америка като цяло не са чак толкова вманиачени във това какви дрехи носят. лятото в БГ ако се носиш с дънки дето не са плитки и са стар модел....чакай, та това е направо немислимо ;) тук обаче няма такова нещо. мисля, че хората на запад се интересуват повече от това как те да изглеждат по-добре отколкото да наердят всички покрай тях, за да изглевдат като тарикати. нещо друго което ми прави впечатление е как повече от половината момичета сякаш постоянно са на диета, което си е плашещо.

всъщност се намират и хора които са на малко по-дълбоко интелектуално ниво.е,да не всички са ерудирани, начетени и се интересуват от висша култура, но аз лично ценч хората които умечт да разсъждават за себсе си. според мен това е по-важно. все пак е малко вероятно двама такива индивиди да се забележат във обстановка която е по-скоро в стил ала квартална култура...

Неактивен abased

 • зарибен/а
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 152
 • Пол: Мъж
 • when my mind goes override
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #18 -: 2008-05-09, 01:39 »
.... и може само да се надяваме да им дойде акъла с годините.Тоя пубертет не трае цял живот  ;D.Според мен това си е някъв етап от порастването и не трябва да се гледа толкова зле на него.Макар че няма да е зле малко по-строг контрол от страна на родителите.

Ами доста малко вероятно е да се размърдаш, ако си заобиколен от свои копия, според мен.. Ако има кой да дойде и да ти покаже изцяло нов живот и да те направи "по-добър човек" и ала бала, би било прекрасно, но не се случва всеки ден. И по-тъпото е, че е много вероятно още да са на тоя акъл, когато станат родители. А тогава децата им няма да са по-добри.
Положение никак не розаво ;)

Неактивен ShaMana

 • потребител/ка
 • *
 • Публикации: 18
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #19 -: 2008-05-10, 02:57 »
True Trure ..... So True

Неактивен PooR^CReaTuRe

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 910
 • Пол: Жена
 • Your life is over and you're to blame
  • Профил
  • http://www.myspace.com/erm1ne2
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #20 -: 2008-05-10, 16:11 »
Вече няма никаква конкуренция. Наскоро четох обява за работа в която изискването беше грамотен български език?! Какво става, вече никой не си дава зор за нищо! В престижи университети отпадат критерии за да могат да влязат хора! Извинете ама не всеки иска да е заобиколен от бълъци, но просто му се налага! Цялото поколение 91-92 натам е затънало! Вече изключенята не са да кажем 500 на 1000 а са 5 на 1000 (образно казано). Не, че примерно моето поколение е било по-добре, дори напротив, но поне виждам че повечето ми връстници се опитват да наваксат и да излязат от калта! В училището ми има осмокласнички които приличат на проститутки и се гордеят с този факт! А родителите им!? Не виждат ли какво се случва с децата им? Но дори и да виждат, вече няма какво да ги спре. НИКАКВА ДИСЦИПЛИНА! Вече всичко е толкова лесно а някакви си лигли и лигьовци се оплакват, че всички са против тях, отговарят и се правят на велики!

Е ок на 12-13-14 дори на 15 годишна възраст това може и да се прости, проблема е че много по-възрастни индивиди имат маниери на деца...

Неактивен Stardust

 • FREAK
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1094
 • Пол: Жена
 • I believe in fairies... I do, I do...
  • Профил
  • http://www.myspace.com/unlock_your_imagination
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #21 -: 2008-05-10, 16:48 »
 Аз искам да забранят регистрирането на под 16 годишна възравст в сайтовете за запознанство... даже под 18, както е в myspace попринцип(не че някой го спазва). Гледам в един сайт на по 13 години деца сложили снимки по прашки и сутиени... е извинявам се, ама почнах да се чувствам като извратена. Долен педофил... И това децата най - доброволно си ги качват тия снимки. То е подсъдимо да се слага на 13 годишно момиче полугола снимка, а те, моля ти се, сами си качили полуголите снимчици и се радват на коментари от рода на "Ще ти скъсам путето мацка..."
Inside all of us there si hope...

Неактивен tech_noir

 • администратор
 • зарибен/а
 • *******
 • Публикации: 7020
 • Пол: Мъж
 • интернет лумпен
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #22 -: 2008-05-10, 17:43 »
За съжаление това не действа.
Където има подобни ограничения, просто се регистрират с фалшиви данни (включително в специализирани със сексуална насоченост). ОК, модераторите трият снимките. Като им ги изтрият 2 пъти и се учат директно да минават на Skype при следващи запознанства. Като няма ограничения поне са по-лесни за наблюдение.

Като админ и аз съм се потрисал от упоритите опити на 12 годишни да си качат голи надупени снимки. Ако 40 годишен сваля 14-годишни да го наречеш "педофил" и да вземеш мерки. Ако 11-годишна пейст-ва на 30-ина 40-годишни на ден "iskam da ti pipna kura", какво? Нищо незаконно не прави, а е въпрос на време някой да ѝ се върже. Ако я изтриеш, до часове се е регистрирала пак и раздава Skype. Става и неприятно че "ей на - гадните модератори четат лична кореспонденция", дори да предотвратяваш извършване на престъпление.
Какво - ще искаш лична карта при регистрация (не че имаш право по закон)? А как ще си сигурен, че е на потребителя? Американците имат CORPA - па практика сайта праща факс на лице, посочено като родител/настойник, който трябва да върне писмена (за пред съда) декларация, че е ОК детето да има достъп до сайта. Познай колко има ефект - просто измиване на ръцете и нищо повече.

Сайтовете са само медиа, ако не ги устройва я заменят с друга, дето няма да е толкова принципна. А проблема за съваление е по-сериозен. Ако забранят поп-фолка ще съм с две ръце "за".
« Последна редакция: 2008-05-12, 16:03 от tech_noir »

Неактивен TheBloodthirstyBunny

 • зарибен/а
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1182
 • Пол: Жена
 • In the middle of Nowhere
  • Профил
  • ???????
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #23 -: 2008-05-10, 19:17 »
Дам! Дори и да бъдат премахнати подобни сайтове, нищо няма да се оправи... Трябва да се започне от друго място...
Тъпото, е че самият проблем на днешната младеж ( която едва ли някога ще има ценности - 80% от нея -  защото едва ли само пубертета е виновен) е твърде комплексен и едва ли ще може да бъде разрешен. Твърде лошо влияние им оказва нещо, но кое? Телевизията, компанията, училище, по- големите какички и батковци? В половината от случаите вече не става дума за "Семейни" проблеми, странен характер и прочие... Децата не стават такива от ежедневен побой, прилагано насилие у дома, малтретация... Не може да се твърди ,че всичкит тея деца са постоянно пребивани... 
   Вто ви го на Софиянци... Наскро разглеждах, даже си направих профил просто, за да се чуя с няколко стари съученици, които бяха там, а друга връзка с тях нямам ...
  Е не е истина! Отиваш в търсачката и си "поръчваш" една 14 годишна софиянка - Казвам ви... не е истина! Ама това и вие го знаете, няма кафо да продължавам :)

Неактивен tech_noir

 • администратор
 • зарибен/а
 • *******
 • Публикации: 7020
 • Пол: Мъж
 • интернет лумпен
  • Профил

Неактивен TheBloodthirstyBunny

 • зарибен/а
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1182
 • Пол: Жена
 • In the middle of Nowhere
  • Профил
  • ???????
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #25 -: 2008-05-13, 14:44 »
Ахаха, за какво си говорим? - Къде сме ги заобсъждали 13- 14 годишните като има проблеми още при 4ти клас ^^ :D Еми, доста промени трябва да се наложат, но предполагам положението е поправимо :)

Неактивен Don Dada

 • глобален модератор
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 4483
 • Пол: Мъж
 • the shaman
  • Профил
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #26 -: 2008-05-13, 14:47 »
Абе, както отбелязва самата авторка на статията, днешните деца просто са по-интелигентни и любознателни ;) :D

ПП: Ох, тия две прасенца колко апетитно ми изглеждат...Ще ги схрускам на два залъка  :P
Caralho Voador

Неактивен TheBloodthirstyBunny

 • зарибен/а
 • зарибен/а
 • ****
 • Публикации: 1182
 • Пол: Жена
 • In the middle of Nowhere
  • Профил
  • ???????
Отговор на: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #27 -: 2008-05-13, 14:55 »
Абе да ти кажа, не знам колко интелигентни са, но явно доста интересно са възприели думи като " свобода" и " демокрация" ... ( Доста любознателни, съответно :D )
 Абе аз като отношение към учители и отстояване на мнение съм малко като днешната младеж - все пак спадам към това разделение :) 

ПП: Не ми пипай вкусните прасенца ^^ :P

Неактивен tech_noir

 • администратор
 • зарибен/а
 • *******
 • Публикации: 7020
 • Пол: Мъж
 • интернет лумпен
  • Профил
Re: Днешната младеж.. тц тц тц
« Отговор #28 -: 2014-12-04, 10:05 »
Добър урок по гримиране в стил "евтина проститутка" от професионалистка :)