Страници: 1 [2]   Надолу

Автор Тема: Прости ли са малките?  (Прочетена 881 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Punkass

• FREAK
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
  • Do I Care?
Re:Прости ли са малките?
« Отговор #20 -: 2009-10-16, 10:46:00 »
Само, че каквото става в училище, каквото чуят или видят там децата, родителите не могат да контролират...

Наистина, родителите не могат да контролират това, което могат да видят и чуят децата им в училище. Но, могат да ги възпитат как да приемат тези неща и да мислят като личности! А, не да се възприемат, като част от тълпата, която се кефи само, защото това е поредното зрелищно събитие!

O, повярвай ми, не винаги се получава. Жив пример имаме вкъщи. Майка ми е страшно стриктен човен, много зор дава, много се кара, изкъсо държи сестра ми... Тя уж винаги си взима поука, обещава че ще се поправи, но като отиде в училище при разхайтените си приятелки и все едно през едното ухо влязло,а през другото излязло...
Активен
Риба и слон играят на ластик!
Риба и слон живеят в час пик!
Искам и аз да съм участник!
Обърквация-я-я...

Stardust

• FREAK
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1137
  • I believe in fairies... I do, I do...
« Отговор #21 -: 2009-10-16, 11:16:14 »
 А и в тия тийн години, когато почти всяко дете се бонтува е малко по - трудно да го контролираш или да му набиеш в главата какво е правилно. Точно в тези години детето все си мисли, че родителите само мислят как да го прецакат.
Активен
Inside all of us there si hope...

The_black_rose

• зарибен/а
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 423
  • La Douleur Exquise
« Отговор #22 -: 2009-10-16, 11:19:51 »
Честно казано и аз правих доста глупости, но сега нещата са различни.
Същото беше и с моята сестра, но след време се осъзна, намери си други приятели, и сега всичко е наред!
Да се надяваме, да е някакво временно явление...не знам...но някой хора, след време се оправя, поне тези около мен, поне някои от тях. Стискам палци, сестра ти да надрасне простотиите!
Активен
.....quod me nutrit me destruit.....

Punkass

• FREAK
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
  • Do I Care?
« Отговор #23 -: 2009-10-16, 11:26:35 »
Като порастне ще ги надрасне...
Активен
Риба и слон играят на ластик!
Риба и слон живеят в час пик!
Искам и аз да съм участник!
Обърквация-я-я...

PooR^CReaTuRe

• FREAK
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 915
  • Your life is over and you're to blame
« Отговор #24 -: 2009-10-16, 14:35:55 »
Това да си родител не е лесна работа. Спомням си като бях на 12-13 какви простотии ми бяха в главата, даже си спомням как tech ми каза че и аз ще порасна някой ден. Така е, доста се промених, даже се смея на себе си, защото не съм била способна да мисля трезво, но все пак децата са си деца и не виждат много от нещата които ги заобикалят. Понякога трябва сами да видят, да пипнат и да разберат за да се научат, защото колкото и да им повтаряш, че не се държат адекватно, няма да се получи.
Сега живея с едно момче, което е 8ми клас, дойде от малък град, където в училище е имал 6ци. Идва тук и едвам връзва 3. Какво установявам аз - детето не знае таблизата за умножение, не може да дели и дори не е чувало за формули за съкратено умножение. Сега идва в 8ми клас тук и му дават да решава корен квадратен, модули и градуси. Никой не го е научил да си развива уроците и да мисли логично. В такива моменти се чудя кой е виновен - учителката или детето? По мой личен опит знам, че е детето, но дали е така? Освен това то идва от съвсем друга среда, и сега се сблъсква точно с тази извратена мода, с нови хора, с нови съученици. Най-малкото е че вече го гледа по-големия му брат и 2те му съквартирантки, които действително не са му никакви. Един вид освен, че трябва да наваксва в училище, той трябва да наваксва и с модата и с начина на живот, който му предоставяме.
Покрай него се запознах с още няколко деца в 8ми клас. РАЗЛИКАТА Е ОГРОМНА! Едно от децата мисли напълно трезво като възрастен и изглежда като възрастен, но прави глупости, другото прилича на дете, мисли като дете, даже се смее като дете, но прави разлика м/у правилно и неправилно. Всичко е относително и много зависи не само от възпитанието, но и от това как възприема нещата това дете. Мога да кажа, че от както малкия съквартирант е при нас, разликата от това което беше и което е сега е доста видима, а сме заедно само от 1 месец. Може би защото всички се стараем той да не допуска същите грешки като нас или просто сме загрижени, но детето разбира какво трябва да прави.
Понякога си го обяснявам с това, че ние сме горе-долу в близка възрастова граница с него, например сме на един ъкъл относно външен вид, не му забраняваме нищо, даже го подтикваме да прави това, което му харесва, но изискваме от него да има високи оценки и да не се кара с учителите. Очевидно детето не е "просто", идеята е да намериш подход. Като го разлигавиш, то ще си се лигаво и точка, но ако си прекалено строг, пак ще сгрешиш.
А и съм на мнение, че средата няма значение, ако преди това си успял да му обясниш по някакъв страничен начин за какво идва реч. Да, вичко е извратено, навсякъде е пълно с педераси, дори и по обедните предавания открито се говори за секс, съученичките им ходят с деколтета до земята и с колан, вместо с пола, макар,че още нямат цикъл, но това е живота. Ще става още по-гадно и нямаме друг избор. Всичко е прекалено достъпно и няма цензура. Вече я няма семейната идилия защото мама е с гадже, тати е с гадже и хич не ги ебе за нищо. Децата не са виновни, просто се смесват с обществото.
Активен

tech_noir

• администратор
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7033
  • Дебилният админ
« Отговор #25 -: 2009-11-21, 13:30:38 »
Женски Бои В Даскалото Смях

Женски Бой В Даскалото &;D

P0b0i nad nagla romka

Як Бой Между Момичета

:-X
Активен

The_black_rose

• зарибен/а
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • La Douleur Exquise
« Отговор #26 -: 2009-12-11, 12:34:45 »
Вчера, имах ужасното преживяване да присъствам на проверка на контролни на 9-ти клас! Пълно безумие!

Думи като "отценява", "кокато", "самоценка", и "нарциз" имаше колкото искаш, включително 3 различни и грешни варианта на думата "алтруистично"! Да не говорим, какви бяха отговорите! От възможни 15-точки, най-много имаше едно момиче с 8-точки, имаше две с 6, и всички други бяха с максимум 3.
И ние сме го правили същото нещо преди години, но положението не беше толкова отчайващо!
Само още един, последен пример :-X :
Въпрос - " Какво са потребностите? какви са вашите? "
Отговор - " Потребности - пиене, пушене, любов, наркотици, играене на комп, спортуване. "
Активен

Скарлет

• psycho
  • FREAK
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1072
  • вълчица
« Отговор #27 -: 2009-12-11, 19:18:21 »
чакайте, чакайте, чакайте
нима очаквате всички да са грамотни?!
всички не могат да пишат правилно, не могат да се интересуват от науки, не могат да обичат да четЪт книги...
Не е възможно всички да са на вашето интелектуално и психично равнище :)
+ тва всеки си има различни приоритети, а някои въобще нямат такива..., за което няма място за сърдене - въпрос на избор!

Мене не ме дразни фактът, че не с всеки е възможно да обсъждам телеологията, а по-скоро се радвам :)
също въобще не ми пречи, че някой си е проспал ключовите години в основното училище и сега му е трудно да пише... Той, като няма проблем с това, аз що да имам?! Естествено е аз да се дразня, като общувам с такива хора, затова просто не допускам контакти с тях(достатъчно  продължителни, че да увредят и мене) не си причинявам подобни мъки - да чета в скайп  гаври с целия език, подобни на 'колтура" - случай от завчера...
или да говоря с хора с меко произношение, че това е едно от малкото неща, които разклащат иначе стабилното ми  душевното състояние :)

а к'во  от тва, че и в девети клас правят елементарни грешки?!...
човек, докато живее, се учи...
в десети клас току виж си оправят правописа...
ако не - здраве...
имат цял живот да се осъзнаят

как забрайх да добавя, че аз още си работя над правописа? :-[
Активен
el tiempo todo calma,
la tempestad y la calma...

The_black_rose

• зарибен/а
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • La Douleur Exquise
« Отговор #28 -: 2009-12-11, 20:32:25 »
Лошото е, че не са няколко, а повечето! Цял клас, който не може да пише и не може и да разсъждава, който не може да научи нищо и не може да чете! ( Думи на учителя! )
Вярно, аз почти не съм пипала учебник в 9-ти клас, както и доста от моите съученици, но не сме били толкова зле! Никой не е безгрешен, най - малко аз, ако броим първите ми постове, но това наистина е прекалено!  ;)
Активен

STALKER

• зарибен/а
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 763
  • Charged
« Отговор #29 -: 2009-12-11, 21:17:47 »
Бе те у 9ти клас от гъзо не го вадят, вие за правописа сте тръгнали да ги хулите  ;D
Активен
M54B30, 182A1.000 и едно 93 килограмово магаре зад волана им :D

Скарлет

• psycho
  • FREAK
  • зарибен/а
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1072
  • вълчица
« Отговор #30 -: 2009-12-11, 23:32:42 »
едното не пречи на другото