Страници: [1] 2 3 4   Надолу

Автор Тема: 14.01.2009г. Национален протест?!  (Четено 3000 пъти)
0 Потребители и 1 Гост гледат темата.
~
FREAK потребител
Активен
Офлайн Офлайн
публикации: 868

« на: 2009-01-11, 00:45:54 »

днеска... кат слизах по стълбите  (щото асансьорите са спрени, за да се пести енергия...), се натъкнах на едно призивче, гласящо, че е по-добре да мръзнем заедно на 14 пред НС, вместо всеки сам в общежитието.

после гледах новините и разбрах, че тоя протест няма да е само студентски, а национален - и млекарите също щели да се включат!
в интернет намерих малко инфо, което, признавам си, не съм прочела и изгледала  Резил
http://sroksos.org/2008/12/14-2009.html - е' го.

Аз няма да ходя! Имам си причини...
Пък и ако исках свалям правителството, щото тва е целта! на протеста, щях да го направя сама - единак съм!

Вътре
tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн
публикации: 6836

« Отговори #1 на: 2009-01-11, 00:58:22 »

Да бе. То нали при предишния депутатите си гласуваха ваканция и дезертираха, та се зарекоха да ги причакат. Ха да видим как ще си гласуват веднага пак отпуск, без да успеят да влязат в парламента.

Аз лично мисля че
 1. е тъпо, защото и без това идат избори (друг е въпроса че пак няма да има за кого да се гласува);
 2. цялата тая работа е дирижирана с оглед нечии интереси (студентите пък за чии да протестират пред парламента, а не пред общината която всъщност е отговорна за положението в Студентски)
Вътре

STALKER
Charged
Зарибен/а
Активен
Офлайн Офлайн
публикации: 695

« Отговори #2 на: 2009-01-11, 00:59:15 »

Аз ще отида, разбрали сме се с приятели и приятелки, да ги посетим...пък и да ги постресна с колата Хилеж. Ако все си траем за тия неща, ще продължават да ни стрижат и е*ат...
Вътре
И се чу рев в тъмнината, и заблестяха ксенонови светлини...
My Profile
tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #3 на: 2009-01-13, 17:25:21 »

Станишев спешно заминава за Москва да видим другите какво ще измислят, та да се скатаят...  Huh

сигурно дървена ваканция, защото в парламента е студено покрай газовата криза  Плезене
Вътре

tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #4 на: 2009-01-13, 20:25:47 »

Протести ще има цяла седмица
Вътре

tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #5 на: 2009-01-14, 13:55:36 »

Бойко Борисов забрани митинга по искане на МВР
Полицията разпръсква с бой протеста пред НС
Жандармерията пусна сълзотворен газ, има ранени и арестувани
Вътре

tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #6 на: 2009-01-14, 14:37:00 »

Фоторалерия

Вътре

~
FREAK потребител
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #7 на: 2009-01-14, 15:03:36 »

честно казано вече се замислям дали да не изляза и аз следващия път!, точно щото бият!

Предпочитам тоя начин пред слушането на музика и хорАта, дето бяха по-миналата година при стачката на даскалиците!!!
Вътре
tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #8 на: 2009-01-14, 15:29:54 »

Следващия път е утре.

Гадното е че имаше и кучета. Изсипали с буквално цялата столична полиция, жандармерията и подкрепления от провинцията в една-единствена точка - да пазят успешните и мъдри дупутатите от народната любов.

Днес си измислиха някаква бомба, утре сигурно въобще няма да се стигне до там. Предполагам до довечера ще измислят как да нарочат Боян Расате за виновен за насилието и разпръскването на демократичен протест с бой, газ и кучета.
След като Борисов го забрани, няма начин - той е свят и се бори до гроб за благото на народа, не може той да греши или да изпълнява нареждания на бившите си работодатели от ДС. Трябвало е да бъде забранен за да се защити партийната сигурност.

Те учителките си бяха статисти - някой ги подкара като стадо, за да се отчете дейност и илюзия за демократчност. Само те си мислеха че някой протестира. И какъв беше ефекта... ?
Вътре

tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #9 на: 2009-01-14, 16:21:16 »

<a href="http://www.youtube.com/v/Xu4y3VFzsFs&amp;hl=en&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Xu4y3VFzsFs&amp;hl=en&amp;fs=1</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/8ywDOafsMZY&amp;hl=en&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/8ywDOafsMZY&amp;hl=en&amp;fs=1</a>

Полицаи бият на Орлов мост. Сега ви ебахме мамата, викат те
Пуснаха кучета срещу тълпата на Царя, гонят ги от Кристал

Орлов мост е блокиран, а полицаите започнаха да бият наред. "Толкова ли сте отворени. Сега ви ебахме мамата. Какво стана, а?!", обръщат се униформените към тълпата, предаде репортер на DeltaNews. Хората се защитават с каквото хванат, камъни, дървета. Най-много са феновете на Левски, но има и от други агитки.

Както DeltaNews писа протестиращите бяха разцепени на две от ченгетата. Едната група беше избутана към Орлов мост, а другата към Царя. Хората са бяха изгонени от градинката "Кристал", а полицаите пуснаха 8 кучета, които да ги гонят. На въпрос на DeltaNews защо са тези кучета един от полицаите отговори "Защото така трябва". Ченгетата настъпват и не се свенят да бият и арестуват всеки, който ги обиди или им посегне.  Тълпата е притисната между "Раковски" и президентството от полиция и жандармерия.

Преди минути тълпата блокирала Орлов мост бе разгонена. Хората бяха разгонени към НДК, към Борисовата градина и към Софийския университет. След това жандармеристите се насочиха към университета, но тълпата отново блокира Орлов мост. Към 14.25 полицията започна отново да бие и подгони протестиращите по Цариградско шосе. Хората ги замерят с дъски, камъни и снежни топки. В боя полетя дори и автомобилна гума.

http://deltanews.bg/index.php?id=5350

http://12 години по-късно! Лумпени или граждани?
Вътре

Zago
Простак-чревоугодник...
FREAK потребител
Активен
Офлайн Офлайн
публикации: 1197

« Отговори #10 на: 2009-01-14, 17:48:48 »

Българското общество претърпя поредното фиаско в стремежа си да обедини силите в защита на собствени интереси. За пореден път правителството на Републиката (най-арогантното, което някога сме имали) подходи към работодателя си с неприкрито отвращение и арогантност, демонстрирайки, че на всяка цена то [правителството, съвкупно с цялото Народно събрание] ще защищава единствено собствените си интереси и ще "гледа отгоре" на електората.

За огромно съжаление това е положението.
Вътре
Life is chaos, chaos is life.
Control is an illusion.
Only thing You can control are Your own intentions.
If You start with good intention, You have better chances ending up with good.
tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #11 на: 2009-01-14, 17:56:41 »

Гледам в момента пресконференцията.

трябвало да се държим подобаващо на граждани на европейския съюз (т.е. да не протестираме, каквото и да става)

имало 8 ранени граждани никой приет в болница, ама 16 ранени тежко бронирани полицаи

"с ресурсите на МВР бяха проведени срещи с потенциално опасни групи"

преди протеста полицията била провела профилактични действия

МВР не било използвала пълната си сила

Било цинично да се създава обществен смут

Мааама им мръсна!

ДЕМОКРАТИЧНИТЕ УРОЦИ НА АОНСУ

Protesters fight police in Sofia

Bulgaria anti-government protest turns into riot

Гледах re:tv на живо - репортерката със сцепена вежда. На няколко пъти гонеха оператора, защото снимал ( Шок ) накрая май го докопаха след гонитба по цариградско и репортажа спря.
Вътре

tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #12 на: 2009-01-14, 17:58:59 »

Арестуваха човек на DeltaNews, биха репортер на "Сега"

Сергей нареди на Миков да пусне бомба пред НС
Вътре

~
FREAK потребител
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #13 на: 2009-01-14, 18:07:48 »

Абе, хора...

в медиите(ТВ) се говори друго...
Обвиняват момчетата, че са почнали първи да нападат полицаите.
Вътре
tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #14 на: 2009-01-14, 18:12:40 »

Е, естествено. Новините винаги се различават от предаванията на живо, когато в случая е намесена управляваща партия  Хилеж. То за това и биха малкото, които сметха събитието за достатъчно важно и пробваха да го документират. Довечера ще гледаме полицейските камери. Само да имат време да монтират подходящата истина...

Ама сериозно, представяш ли си студенти и пенсионери да нападнат физически над 1000 тежкобронирани полици?

Видео клипове от протеста днес - бой и псувни
Вътре

Dead_Inside
Зарибен/а
Активен
Офлайн Офлайн
публикации: 697

« Отговори #15 на: 2009-01-14, 18:14:06 »

Само 2 неща ше кажа аз... Първото е, че половината на тоя простест утиват там само заради тия "изцепки" с боя и 2рото е... някъде чух че било ОБЩ протест ХАХА. Незнам дали е верно ама аз това нещо не го разбирам Хилеж
А.. има и 3то. Бойко да си завре мерките за сигурност в дупенцето.
Вътре
tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #16 на: 2009-01-14, 18:24:56 »

Е, може би си е време за кютек. Писна им на хората да пробват всичко останало.

Това което комунистите така и никога не разбраха (макар че точно те би трябвало да имат опит от първа ръка) е, че когато се трупа напрежение, е по-добре да му се обърне внимание и източника поправен. Ако не става, поне да му се дава възможност да изтече. Иначе то се трупа и все в един момент бента се къса. Протеста прераства в революция, която вече е трудно да бъде контролирана или предвиждана от когото и да било.

Друга значителна грешка е систематичното оскотяване на народа - разруха на образователната система, липса на правосъдие, помия и силна цензура, данъци и хаос върху всички културоносители, мутри и по-фолк. Сега "бъдете цивилизовани". Къде търсите цивилизованост, след като вие точно я унищожихте бе! Без думи
Вътре

Georgi Petkov
Начинаещ/а
*
Офлайн Офлайн
публикации: 82

« Отговори #17 на: 2009-01-14, 18:49:14 »

Само 2 неща ше кажа аз... Първото е, че половината на тоя простест утиват там само заради тия "изцепки" с боя и 2рото е... някъде чух че било ОБЩ протест ХАХА. Незнам дали е верно ама аз това нещо не го разбирам Хилеж
А.. има и 3то. Бойко да си завре мерките за сигурност в дупенцето.
Грозна работа този протест, нажсякаде изглежда като гражданска война направо...нямам коментар ама все си мисля, че ще има и по лоши ексцесии от тези, просто защото клин клин НЕ избова.
Вътре
Dead_Inside
Зарибен/а
Активен
Офлайн Офлайн
публикации: 697

« Отговори #18 на: 2009-01-14, 19:20:18 »

Честно да ти кажа ако зависеше от мен щях да вкарам и пожарните и гумените куршуми и бой наред Хилеж Не че съм против стачките просто тая е пълна глупост също като тая с учителите...
Вътре
tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

« Отговори #19 на: 2009-01-14, 19:58:21 »

Ако може и всички учители и лекари в Сибир, нали Весело
Вътре

Страници: [1] 2 3 4   Нагоре

Прескочи на: