На първия етаж има един старец. Кротък и мил човечец.
Снощи се прибираме, той беше на площадката и стенеше. Попитахме го добре ли е и единственото което успя да каже беше "умирам". Разтърчахме се да намерим телефон на близките му (по случайност знаехме че сина му е в квартала на две преки) и междувременно звъним на Бърза Помощ. Инфарт, инсулт, треска... при всички положения имаше нужда от квалифицирана и оборудвана медицинска помощ ВЕДНАГА.
Каква беше реакцията на 150...
Казваме адреса и че човек спешно се нуждае от помощ
- Какво му е?
- Човека е много зле, не може да си каже даже името, как да ни обясни какво му е? Пратете линейка, спешно е!
- Разберете какво му е и тогава се обаждайте!
... и затвориха

-------
- 12 години училище, включително елитна гимназия. После университет (частен). Нищичко научено там не ми е влязло в употреба в реалния живот, освен основите на немския като втори чужд в гимназията;
- Когато ни разбиха апартамента, полицаите дойдоха, огледаха се и казаха че след като няма пострадал било прекалено дребно за да се занимават;
- на улицата под нас има дупки. През около метър;
- на лекар не съм ходил май от 96-а, като си чупих първия път ръката (то пък и така ми я гипсираха че още имам белези... от бинта, от там нататък си се шинирах сам, ебал съм ги)
- Правителството ни ни включва във военни и политически пактове, без да си направи труда едно обществено проучване да пусне, камо ли да се допита искаме ли.
АБЕ АЗ ЗА ЧИИ БЕ МАМА ИМ ПРОСТА ДЕБА ПЛАЩАМ ЧИННО ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ?!?! Като спокойно можеше и да не го правя през повечето време. Какво получавам срещу тях?