BGFreaks
 Радио

Блогове

Галерия

Creative Commons License ЗаДаОстанеПРИРОДА

Comablack

Електронна граница
Точка.bg

Piercing Mania

6lyokavitza
2008-08-29, 09:16:08 *
Здрасти, Гост. Моля, влез или се регистрирай.
Искаш ли нов Мейл за активация?

Влез с потребителско име, парола и дължина на сесията

Начало   Помощ Търсене Календар потребители Вход Регистрирай се  
Страници: [1]   Надолу

Автор Тема: Имаме ли държава?  (Четено 539 пъти)
0 потребители и 1 Гост гледат темата.
tech_noir
Дебилния Админ
Администратор
Активен
Офлайн Офлайн

публикации: 6297

Виж профила WWW
« на: 2008-04-23, 19:40:24 »

На първия етаж има един старец. Кротък и мил човечец.

Снощи се прибираме, той беше на площадката и стенеше. Попитахме го добре ли е и единственото което успя да каже беше "умирам". Разтърчахме се да намерим телефон на близките му (по случайност знаехме че сина му е в квартала на две преки) и междувременно звъним на Бърза Помощ. Инфарт, инсулт, треска... при всички положения имаше нужда от квалифицирана и оборудвана медицинска помощ ВЕДНАГА.

Каква беше реакцията на 150...
Казваме адреса и че човек спешно се нуждае от помощ
- Какво му е?
- Човека е много зле, не може да си каже даже името, как да ни обясни какво му е? Пратете линейка, спешно е!
- Разберете какво му е и тогава се обаждайте!
... и затвориха  Без думи Без думи Без думи

-------

- 12 години училище, включително елитна гимназия. После университет (частен). Нищичко научено там не ми е влязло в употреба в реалния живот, освен основите на немския като втори чужд в гимназията;
- Когато ни разбиха апартамента, полицаите дойдоха, огледаха се и казаха че след като няма пострадал било прекалено дребно за да се занимават;
- на улицата под нас има дупки. През около метър;
- на лекар не съм ходил май от 96-а, като си чупих първия път ръката (то пък и така ми я гипсираха че още имам белези... от бинта, от там нататък си се шинирах сам, ебал съм ги)
- Правителството ни ни включва във военни и политически пактове, без да си направи труда едно обществено проучване да пусне, камо ли да се допита искаме ли.

АБЕ АЗ ЗА ЧИИ БЕ МАМА ИМ ПРОСТА ДЕБА ПЛАЩАМ ЧИННО ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ?!?! Като спокойно можеше и да не го правя през повечето време. Какво получавам срещу тях?
Вътре

Хилеж

rocky
Quality speaks for itself =)
Глобален Модератор
Активен
Офлайн Офлайн

публикации: 979

Виж профила
« Отговори #1 на: 2008-04-23, 20:03:44 »

като бях във Pусе се наложи да извикаме линейка за един когото подозирахме, че е епилептик и е получил пристъп, а се оказа, че бил надрусан... не подозирахме, че може да е дрогиран, по дяволите беше с малкото си детенце на има няма 7 годинки. усетихме се, че така стоят нещата когато се дърпаше да влиза в линейката и като се пооправи малко и чу сирената искаше да тръгва да бяга на някъде си, защото знаеше, че ще го усетят. на тия дето работят по спешните служби явно им е писнало от такива и явно са се наслушали на фалшиви обаждания, защото искаха да говорят с възрастен, а не с teenager ... а това което ме учуди най-много беше, че когато закъсалите ни казаха да извикаме линейка, набрах номера, но не званеше а имаше обхват... българският ми номер е на vivatel - не знам дали това е било проблема. искрено се надявам да не ми се налага да викам полиция, че ако и тогава се окаже, че не мога да звънна от GSM  Нерешителност
Вътре

Don Dada
the shamen
Глобален Модератор
Активен
Офлайн Офлайн

публикации: 4044

Виж профила
« Отговори #2 на: 2008-04-24, 18:26:56 »

Под секвоята...Без думи
Вътре

World is in trouble
Anytime Buju Banton come
Batty bwoy get up an run
At gunshot me head back

Cuddles
Trying to touch the sky
Модератор
Активен
Офлайн Офлайн

публикации: 1291

Виж профила
« Отговори #3 на: 2008-05-16, 12:36:13 »

Моето семейство имаме доста проблеми с бърза помощ, за жалост ни се е налаголо доста често да имаме нужда от тях. Единият от пътищата за малко да убият дядо ми.. Какво се случва..
Баба ми и дядо ми сами вкъщи. Дядо ми изведнъж получава болки в сърцето, затруднено дишане(лек удар -инфаркт). Баба ми притеснена звънка на майка ми, тя на бърза помощ. Оттам майка ми по най-бързия начин отива до баба ми и дядо ми(живеехме на 5-10 мин от тях). Линейката още я няма, дядо ми г/д е по-добре. Идва линейката с 30мин забавяне(е, нормално за България...). Преглеждат дядо ми и казват, е човекът е напълно здрав и няма нужда от медицинска помощ и си отиват. След час-два дядо ми получава нов удар, вика се линейка отново, идва пак със закъснение. Жената(лекарката) се качва горе разбира, че вече е идвана линейка и се оказва , че мъжа й е идвал предишния път. Звънка му, за да го пита за какво става въпрос и той и заявява, че дядо ми е супер здрав. Жената преглежда набързо дядо ми и казва , че няма да го качат в линейката, тъй като нищо му няма, едва ли не дига скандал на майка ми, защо ги разкарват вече 2ри път. Майка ми супер много се ядосва-добре, че е била тя, застанала е на вратата и е казала, че няма да пусне лекарката да излезне, докато дядо ми не получи необходимата медицинска помощ. И че дядо ми, ако почине, тя ще е виновна. "Тази" им казва на наще да запалят колата и да го закарат сами до болницата, тъй като линейката трябвало да ходи до други повиквания. Майка ми им дига няма такъв скандал и в крайна сметка с много разправии, линейката закарва дядо ми в Исул май беше. Там лекарите го преглеждат и казват , че няма да приемат дядо ми, тъй като този човек за тях е жив труп, че е получил супер масивния инфаркт и , че не могат да го спасят  Шок . Майка ми пали колата и отива в Александровска болница - частна болница. Там си плащаме , за да се опитат да му помогнат. В крайна сметка сега дядо ми е добре, благодарение на майка ми, въпреки че си отиваше и лекарите не искаха да помогнат!!
За какво говорим? Това е само един случай, сигурно всеки ден се случват такива... трагедии..
Вътре

"Life is too precious to worry about stupid Shit ..!"

Страници: [1]   Нагоре

Прескочи на:  

Първия Български Бутон за споделяне

Задвижвано от MySQL Задвижвано от PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Creative Commons LicenseПроизведението  BGFreaks - Свободата да изразиш себе си създадено от BGFreaks ползва
 Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България договор.